Oyun Programlama / A. Gökhan Satman

A. Gökhan SATMAN İstanbul doğumludur. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstatistik bölümünde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesinde IT alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Bir süre ABD ‘de hayatını sürdürdükten sonra kendi ülkesinde çeşitli yazılım firmalarında ve İstanbul Üniversitesinde çalışmıştır. Birçok büyük ve küçük ölçekli yazılım projesinde görev almıştır. Web ve mobil yazılım geliştirme, E-ticaret yazılımları, CMS ve LMS üzerinde çalışmaları mevcuttur. İlk yerli gücüyle ve GPL lisansı altında açık kaynak kodlu olarak geliştirilmiş olan Fuzuli programlama dilinin çekirdek ekibinde geliştirici olarak görev almıştır. Amerikan Kültür Yabancı Dil Kurslarında çocuklar için programlama dersleri vermektedir. Mobil ve masaüstü 3 boyutlu oyun yapımı ile ilgilenmesinin yanı sıra, 2004 yılından bu yana kendisine ait bir teknoloji ve programlama paylaşım bloğu olan www.phpservisi.com adresinde birçok programlama dili ile ilgili yazılar yazmaktadır. Buna ek olarak PHP programlama dili ve Unity3D oyun motoru ile ilgili kitapları bulunmaktadır. Küçük bir çocukken QBasic diliyle geliştirdiği kodlarla programlama hayatına başlayan yazar, Türkiye ‘nin en büyük oyun firmasında yazılım mühendisi olarak görev almıştır. Kişisel web sitesine www.gokhansatman.com adresinden erişilebilmektedir.

28/01/2015