Gerçek Zamanlı Analiz / Dr. Ferhat Özgür Çatak

Dr. Ferhat Özgür Çatak 1978 yılında Ankara’da doğdu. Lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesini Bilgi Üniversitesi’nden 2002 ve 2009 yıllarında aldı. Doktora derecesini ise 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Enformatik bölümünde tamamladı. Özel sektörde veri tabanı uzmanı olarak 2011 yılına kadar çalıştan sonra 2011 yılından itibaren Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırmaları Enstitüsü (TÜBİTAK/UEKAE) ve Siber Güvenlik Enstitüsü (TÜBİTAK/SGE)’nde uzman araştırmacı olarak çalışmaktadır. Dr. Çatak’ın başlıca bilimsel araştırma alanları makine öğrenmesi, bulut bilişim ve güvenliği, büyük veri, doğal dil işleme ve veri mahremiyeti konusundadır. Dr. Çatak’ın araştırmaları yurt dışı ve yurt içi adresli hakemli dergilerde ve konferanslarda yayınlanmaktadır. SCI endeksli dergilerde hakemlik/editörlük, TÜBİTAK destek programlarında hakemlik yapmaktadır.

28/01/2015