This page was exported from İstanbul Üniversitesi | [ http://infoday.istanbul.edu.tr ]
Export date: Fri Oct 18 4:10:49 2019 / +0000 GMT

Robot Yapımı / Güçlü Tuğay

Güçlü Tuğay, 2000 yılında PC LIFE dergisi ile başlayan ve daha sonra BYTE ve PC WORLD dergilerinde devam eden Elektronik hobi Köşesi'nin yazarı ve Elektronik Hobi sitesinin kurucusudur. Aynı zamanda Türkiye 'de rekor baskı yapan ve Alfa Yayınları tarafından yayımlanan Elektronik Hobi Kitabı'nın yazarıdır. Lisansını İstanbul Üniversitesi Astronomi bölümünde tamamlamıştır. Geliştirdiği MAR Uzay araştırma robotu prototipi çalışmasından sonra yüksek lisansını İ.T.Ü Bilgi Teknolojileri bölümünde tamamlamıştır. IBM ve Microsoft çözümleri sağlayan firmalarda öğrenim hayatı ile beraber sürdürdüğü kariyerinden sonra 2000 yılında Makronet Bilgi Teknolojileri firmasını kurmuştur. Makronet Bilgi Teknolojileri bu gün uzman kadrosu ile Microsoft Sertifikalı Partner olarak, bulut bilişim teknolojileri danışmanlığı ve sistem destek hizmetleri vermektedir. Makronet aynı zamanda Microsoft Office 365 ürünleri ile ilgili Microsoft'un yetkili çözüm ortağıdır. Güçlü Tuğay, aynı zamanda yazılım geliştirme ve web konusunda Microsoft tabanlı çözümler üreten Codesmart Yazılım ve İnternet Teknolojileri şirketinin de kurucusu ve ortağıdır.

Güçlü Tuğay, kendi oluşturduğu Elektronik Hobi markası altında uygula