Konuşmacılar

Henüz 12 yaşındayken karikatür çizmeye başlayan Erdil Yaşaroğlu’nun ilk profesyonel karikatürleri 1989 yılında Güneş gazetesinde yayımlandı. Yaşaroğlu, aynı yıl Limon dergisine girdi ve dergi Leman adını aldıktan sonra da 2002 yılına kadar orada çizmeyi sürdürdü. 1990 yılında Plastip Show adlı programla televizyon dünyasına da adım atan çizer, Laf Lafı Açıyor, Televizyon Çocuğu, Beyaz Show gibi 50’ye yakın televizyon programında görev aldı. Yaşaroğlu’nun, 1999’da kurduğu komikaze.net adında bir web sitesi bulunmaktadır. 2002 yılında arkadaşlarıyla Penguen Mizah Dergisi’ni kurdu. Halen, Penguen dergisinde çizmektedir. 16 Eylül 2010 tarihinde oyuncu ve sunucu Begüm Kütük ile evlenmiştir ve ayrıca 2012 yılında Dünya’nın en büyük karikatürünü çizmiştir.


Güçlü Tuğay, 2000 yılında PC LIFE dergisi ile başlayan ve daha sonra BYTE ve PC WORLD dergilerinde devam eden Elektronik hobi Köşesi’nin yazarı ve Elektronik Hobi sitesinin kurucusudur. Aynı zamanda Türkiye ‘de rekor baskı yapan ve Alfa Yayınları tarafından yayımlanan Elektronik Hobi Kitabı’nın yazarıdır. Lisansını İstanbul Üniversitesi Astronomi bölümünde tamamlamıştır. Geliştirdiği MAR Uzay araştırma robotu prototipi çalışmasından sonra yüksek lisansını İ.T.Ü Bilgi Teknolojileri bölümünde tamamlamıştır. IBM ve Microsoft çözümleri sağlayan firmalarda öğrenim hayatı ile beraber sürdürdüğü kariyerinden sonra 2000 yılında Makronet Bilgi Teknolojileri firmasını kurmuştur. Makronet Bilgi Teknolojileri bu gün uzman kadrosu ile Microsoft Sertifikalı Partner olarak, bulut bilişim teknolojileri danışmanlığı ve sistem destek hizmetleri vermektedir. Makronet aynı zamanda Microsoft Office 365 ürünleri ile ilgili Microsoft’un yetkili çözüm ortağıdır. Güçlü Tuğay, aynı zamanda yazılım geliştirme ve web konusunda Microsoft tabanlı çözümler üreten Codesmart Yazılım ve İnternet Teknolojileri şirketinin de kurucusu ve ortağıdır.

Güçlü Tuğay, kendi oluşturduğu Elektronik Hobi markası altında uygulamalı elektronik eğitimlerini vermeye devam etmektedir. Henüz 9 yaşında ilk elektronik devresini kurmuş, dönemin dergilerinde bir çok makalesi ve uygulaması yayınlanmıştır. Bu gün dergi köşesi ve yayınları dışında bir çok özel kuruluşa özellikle yazılım etkileşimli elektronik konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir. Aynı zamanda bir çok üniversitede seminerler vermiş ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda eğitmenlik yapmıştır.
Güçlü Tuğay, 2008 yılından bu yana Elektronik Hobi eğitimlerini kurucusu olduğu Makronet Bilgi Teknolojileri bünyesinde vermektedir.

Dr. Ferhat Özgür Çatak 1978 yılında Ankara’da doğdu. Lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesini Bilgi Üniversitesi’nden 2002 ve 2009 yıllarında aldı. Doktora derecesini ise 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Enformatik bölümünde tamamladı. Özel sektörde veri tabanı uzmanı olarak 2011 yılına kadar çalıştan sonra 2011 yılından itibaren Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırmaları Enstitüsü (TÜBİTAK/UEKAE) ve Siber Güvenlik Enstitüsü (TÜBİTAK/SGE)’nde uzman araştırmacı olarak çalışmaktadır. Dr. Çatak’ın başlıca bilimsel araştırma alanları makine öğrenmesi, bulut bilişim ve güvenliği, büyük veri, doğal dil işleme ve veri mahremiyeti konusundadır. Dr. Çatak’ın araştırmaları yurt dışı ve yurt içi adresli hakemli dergilerde ve konferanslarda yayınlanmaktadır. SCI endeksli dergilerde hakemlik/editörlük, TÜBİTAK destek programlarında hakemlik yapmaktadır.


Armağan Ünlü 1989 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar ve Programlama bölümünden mezun oldu. Okuduğu süre boyunca aynı zamanda tasarım alanında çalışmaya başladı ve mezun olduktan hemen sonra profesyonel olarak çalışmaya devam etti. Resim yapmaya oldukça düşkün olan Armağan, teknoloji ve sanatı harmanlayarak yıllarca web tasarım alanında tecrübe kazandı. Bilişim sektörünün öncü firmalarından Inveon’da 1 yıl Sn. Designer ve son 3 yıldır Creative Production Manager pozisyonunda özel projeler ve ağırlıklı olarak e-ticaret alanında tasarımlar yapan Armağan Ünlü, front-end development (arayüz geliştirme) ve user experience (kullanıcı deneyimi) konularında da kendini geliştirdi.




Fatih Karayumak İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimin Almanya’da Darmstadt Teknik Üniversitesinde Enformatik bölümünde, yüksek lisansı aynı üniversitede IT Security programında bitirmiştir. Şu anda Tübitak Siber Güvenlik Enstitüsünde Yazılım Güvenliği Ve Risk Analizi uzmanı olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda İstanbul üniversitesinde Enformatik bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Serkan USLU 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans derecesini Astronomi ve Uzay Bilimleri’nde 2008 – 2014 yılları arasında yaptı. Küçük yaştan beri grafik tasarım, üç boyutlu animasyon ve programcılıkla ilgilendi. Hobi olarak başladığı bu işler daha sonra mesleği haline geldi. Birçok projede görev aldı ve çalışmalarda bulundu. Şuanda İnveon Bilgi Teknolojileri adlı yazılım firmasında Front-end Developer ve Web Designer olarak görev yapıyor.Kariyerinde daha çok web programlama alanında ilerlemeye devam ediyor ama hala Boş zamanlarında tutkusu olan 3D animasyonla ilgilenmeye devam ediyor.

1982 Viyana doğumlu. Jinglefarmın kurucu ortağı aynı zamanda Prodüktör, remixer ve ses dizayncısıdır. Bir çok kulüp ve festivalde safirdacompeter ismi altında DJ’lik yapmıştır. 2013 de tek teyp isimli bir albüm piyasaya çıkartmıştır. Evli ve bir çocuk sahibidir.

A. Gökhan SATMAN İstanbul doğumludur. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstatistik bölümünde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesinde IT alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Bir süre ABD ‘de hayatını sürdürdükten sonra kendi ülkesinde çeşitli yazılım firmalarında ve İstanbul Üniversitesinde çalışmıştır. Birçok büyük ve küçük ölçekli yazılım projesinde görev almıştır. Web ve mobil yazılım geliştirme, E-ticaret yazılımları, CMS ve LMS üzerinde çalışmaları mevcuttur. İlk yerli gücüyle ve GPL lisansı altında açık kaynak kodlu olarak geliştirilmiş olan Fuzuli programlama dilinin çekirdek ekibinde geliştirici olarak görev almıştır. Amerikan Kültür Yabancı Dil Kurslarında çocuklar için programlama dersleri vermektedir. Mobil ve masaüstü 3 boyutlu oyun yapımı ile ilgilenmesinin yanı sıra, 2004 yılından bu yana kendisine ait bir teknoloji ve programlama paylaşım bloğu olan www.phpservisi.com adresinde birçok programlama dili ile ilgili yazılar yazmaktadır. Buna ek olarak PHP programlama dili ve Unity3D oyun motoru ile ilgili kitapları bulunmaktadır. Küçük bir çocukken QBasic diliyle geliştirdiği kodlarla programlama hayatına başlayan yazar, Türkiye ‘nin en büyük oyun firmasında yazılım mühendisi olarak görev almıştır. Kişisel web sitesine www.gokhansatman.com adresinden erişilebilmektedir.